Technikailag elég gyenge pillanatában kapta el az OTP-részvényeket a csütörtök reggel közzétett gyorsjelentés, persze ez nem meglepő, hiszen a technicista tézis szerint az árfolyam már tükröz minden, a céggel kapcsolatos információt.

A bankrészvény grafikonján jól látszik, hogy az április végi trendforduló óta nem tudott szignifikánsan magasabb csúcsot beállítani a bankpapír árfolyama, az elmúlt két és fél hónapban egy enyhén emelkedő aljú és tetejű sávon belül oldalazó mozgásba kezdett. A sávozás az esetek nagyobb, mintegy 80 százalékában trendfolytató, semmint trendfordító alakzat. A trend lefelé tart, s a trend meglétét mindaddig illik feltételezni, ameddig az ellenkezőjét nem bizonyítja az adott termék ára.

Hol található erős támasz?

A sávozás alja most valahol 4700 forint körül tart, a 4500 forintos szint is jelentőséggel bírhat, hiszen kerek szám, s ez alatt a szint alatt több, mint egy éve nem zárt a papír. A Kósa-Szíjjártó-nyilatkozatokat követő leszúrás 4300 forint közelébe vitte átmenetileg a részvény árfolyamát, s itt található a teljes tavaly márciustól idén áprilisig tartó emelkedés 50 százaléka is, ami szintén jelentőséggel bír. Ez ráadásul már igen közel található jelenlegi dollárárfolyamok mellett a tavaly nyári kitörési szinthez (18,6-19,2) dollár, ami szintén erősíti ezt a szintet, ez forintban jelenleg 4050-4180 forint körül van.

Ami hosszabb távon aggasztó, hogy a kitörés behalásával nem veszítette el érvényességét a hatalmas trendfordító alakzat sem, amely több hónapig épült a bankpapír árfolyamában, a lapos tetejű szélesedő formáció (megafon-tető). Ennek alsó vonala 5600 forint körül jár jelenleg, a formáció magassága pedig 2200 forint, amiből 3400 forint körüli célárfolyam adódik. De ez természetesen egy sokkal hosszabb távú folyamat célja lehet, s az alakzat időközben elveszítheti relevanciáját.

Az eddigi széles sávozással az a baj, hogy igazán optimista képet csak az 5800-5900 forintos szintek átvitele után kapna a részvény, ez pedig elég messze található.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!