Az alapokba összesen 43 milliárd forint friss tőke érkezett, míg az alapok havi teljesítménye 35,5 milliárd forinttal növelte az alapok vagyonát. Az ingatlanalapok száma nem változott, a 22 alap vagyona a hónap során 0,6 százalékkal nőtt. Összvagyonuk a hónap végén 566 milliárd forint volt, ez az alapok összvagyonának 17,8 százaléka. A hónapban 4 új garantált alap indult, a 106 nyilvános garantált alap összvagyona pedig 5,1 százalékkal nőtt, így 447 milliárd forintos hó végi vagyonuk az összvagyon már 14,1 százaléka. A származtatott alapok száma nem változott, a 14 alap vagyona 4 százalékos bővülést követően közel 28 milliárd forintot tett ki. A 33 nyilvános, nyíltvégű pénzpiaci alap vagyona 3 százalékkal nőtt, a hónap végén 993 milliárd forint volt. A kategória 61 százalékát jelentő likviditási alapok vagyona 4,5 százalékkal bővült. A "klasszikus" pénzpiaci alapok vagyona 0,6 százalékkal nőtt. A hónapban leggyorsabban a dollár alapok vagyona nőtt. A 28 kötvényalap összvagyona 1,8 százalékkal nőtt októberben, és a hónap végén 345 milliárd forintot tett ki. A kötvényalapok vagyonának 55 százalékát jelentő rövid kötvényalapok vagyona 1,4 százalékkal nőtt. A hosszú kötvényalapok vagyona 2,4 százalékkal nőtt. A hónap során tőkekivonás miatt az euróövezeti és egyéb nemzetközi rövid kötvényalapok vagyona csökkent, leggyorsabban ismét a hazai hosszú kötvényalapok vagyona nőtt. A 44 részvényalap vagyona 1,9 százalékkal bővült, a hónap végén 396 milliárd forintot tett ki. A hónap során a tiszta részvény alapok vagyona 1 milliárd forint tőkekivonás hatására 2,2 százalékkal csökkent, a részvényalapok 81 százalékát jelentő részvénytúlsúlyos alapok vagyona pedig hasonló mértékű friss tőke hatására 2,9 százalékkal nőtt. Leggyorsabban ismét az ázsiai alapok nőttek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!