A jelzálogpiaci horpadás lenyomta a japán pénzintézetek részvényei iránti keresletet is, ami kiegészült azzal, hogy a befektetők kimenekítették pénzüket az elmúlt napok nyerteseinek számító hajózási társaságokból is. Bár szakértők szerint a japán tőkepiacok kevésbé szenvedik meg a hitelezési problémákat, mint amerikai és európai társaik, ez pénteken még nem mutatkozott meg: 2-3 százalékkal estek a vezető indexek, amivel február óta összesen 8 százalékot veszítettek értékükből. A forgalom egyébként óriási volt, mert a hedge-alapok a szigetországban igyekeztek jó pozíciókat szerezni amerikai veszteségeik ledolgozásához. A japán jegybank - hasonlóan az ECB-hez - 8,5 milliárd dolláros intervencióval igyekezet növelni a pénzügyi szektor likviditását.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!