A látványos növekedés elsősorban egyszeri tételnek köszönhető. A cég a csődegyezség értelmében ugyanis leértékelhette kötvényeit (amit nyereségként mutathatott ki), ami bőven ellensúlyozta az újonnan kibocsátott részvények higító hatását. A cég eladósodottság 84 százalékról 69 százalékra csökkent a csődegyezségnek köszönhetően, ám ennek, - csakúgy mint az egy részvényre jutó vagyon látványos megugrásának - nem szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítani, az eladósodottsági mutató ugyanis a hitelezőkkel történt megegyezés alapján évi 23 százalékkal emelkedik majd. (Mínusz az aktuális törlesztések).

Jobb hír, hogy a cég piaci környezet is javulásnak indult. Az első félévben már 100 millió eurónyi fejlesztést sikerült értékesíteni, ami 30 millió eurós készpénzbevételt eredményezett, s a harmadik negyedév mostanáig eltelt időszakában is befolyt már 43 millió eurónyi vételár. A csoport összbevétele 23 százalékkal 163 millió euróra emelkedett, az Ebitda eredmény pedig - többek között a folyamatos költségcsökkentésnek köszönhetően 11 millió euróról 21 millió euróra nőtt.

A nettó eredmény soron ismét csak brutális növekedést mutathatott ki a társaság, az Orco elvileg az első félév során közel negyedmilliárd euró nyereséget termelt, ám ez ismét csak egy egyszeri tételnek, a kötelezettségek átértékelésének köszönhető.

A piaci minden bizonnyal örül majd a számoknak, s ha nem is 7 ezer forintig, de emelkedik majd az árfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!