A BPC 0,6 százalékos piaci részesedésével a horvát bankszektor 14. legnagyobb szereplője. Tevékenységében a lakossági fogyasztási hitelezés dominál, e szegmensben piaci részaránya meghaladja a 2 százalékot. Az OBH a horvátországi piac 8. legnagyobb szereplője, szintén erős retail fókusszal. Az akvizícióval az OBH elsősorban a lakossági területen erősíti meg piaci jelenlétét és működését Horvátországban - olvasható az OTP közleményében.

A BPC ügyfeleinek száma közel 54 ezer, országszerte 35 fiókkal és 30 ATM-mel rendelkezik. Az akvizíció révén az OTP Csoport horvátországi leánybankja 130 fiók és több mint 250 ATM segítségével, közel 440 ezer ügyfelének nyújt pénzügyi szolgáltatást.

A BPC fiókhálózata lefedi Horvátország teljes területét, kivéve a Lika régiót, Dubrovnikot és Dél-Dalmáciát. Az akvizícióval az OBH ügyfeleinek magasabb fióki elérést tud biztosítani, főként Zágrábban, és Szlavóniában, ahol mérsékeltebb hálózati kapacitással rendelkezett, a BPC ügyfelei pedig országszerte magasabb fióki elérésben részesülnek.

Az OBH üzleti stratégiájában a lakossági területre fókuszál. Célunk, hogy magas színvonalú pénzügyi szolgáltatásokat biztosítsunk ügyfeleinknek, amely magában foglalja a magas fióki elérhetőséget, valamint az univerzális pénzügyi szolgáltatásokat is. Az akvizíció segítségével az OBH növelni tudja piaci részesedését a lakossági fogyasztási hitelezés terén, valamint meg tudja erősíteni működését a horvátországi piacon. Biztos vagyok benne, hogy jelenlegi és jövőbeni ügyfeleink rövidesen tapasztalni fogják az akvizíció előnyeit" - mondta Békeffy Balázs, az OTP banka Hrvatska vezérigazgatója.

Az integrációs folyamat magában foglalja a BPC mondernizációját, ezen belül az IT-rendszerek, valamint a HR terület és a pénzügyi szolgáltatások fejlesztését.

Ez egy kicsi, de fontos lépés az OTP Bank akvizíciós stratégiájában. Az akvizícióval az OTP Bank meg kívánja erősíteni elkötelezettségét horvátországi jelenléte mellett, valamint bizalmát a bank menedzsmentjében. A jelenlegi tranzakciót követően az OTP Bank továbbra is keresi azokat a regionális akvizíciós lehetőségeket, melyek hozzájárulhatnak a részvényesi értékteremtés erősítéséhez. - mondta Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!