Horvátországban talált olajat a Mol

Kőolajat talált a Mol Nyrt. tulajdonában álló horvát INA a horvát Vinkovci mellett fekvő Privlaka kutatási mezőn a Deletovci-1 Zapad kutatófúrás során - közölte a Mol a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden.
Deák Bálint, 2012. szeptember 11. kedd, 13:02
Fotó: Napi.hu

A Mol tájékoztatása szerint a tesztek ezer méter mélységben jelentős olajkitermelési potenciált engednek feltételezni, és a legutóbbi adatok hozzávetőlegesen napi 600 hordónyi kőolaj-kitermelést mutattak. A szénhidrogénkészlet és a várható termelés pontosabb megbecsléséhez további tesztek és mezőfejlesztés szükséges. Az INA napi átlagos szénhidrogén-kitermelése 74 ezer 366 hordó egyenérték volt 2011-ben, mielőtt a szíriai kitermelést leállították.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK