Hosszú hétvégétől fél a forint

Az euró forintkurzusa gyenge kezdés után 274,40-es szinten forgott az euróval szemben hétfő délelőtt.
NAPI, 2009. augusztus 17. hétfő, 10:03

A magyar fizetőeszköz a zlotyval karöltve gyengül, a régión belül csak a cseh koronát bántják kevésbé - vázolta a helyzetet a Napinak Földi Balázs, a Commerzbank treasury üzletágának vezetője.

A gyengülésre csak rásegít a tovább erősödő dollár, amely 1,4130-ig is elment az euróval szemben.

Földi szerint folytatódhat a múlt héten kezdődő lejtmenet, amelyet elsősorban az előreszaladó tőzsdéken kialakult túl bizakodó részvényárazások korrekciója és a kockázatkerülés felerősödése fűt majd. A forint erősödésének a hurrá-optimista hangulat elillanásával vége szakadhat, és Földi szerint a következő három hónapban nagy volatilitás mellett a 265-285-ös sávban mozog majd a nemzetközi hangulat változása mentén az euró ellenében. Ezek mellett a piac további, 50-100 bázispontos MNB kamatvágást áraz, bár Földi az 50-es csökkentést tartja valószínűbbnek.

Ez a hét a korrekcióról fog szólni Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletágának vezetője szerint is, aki úgy úgy véli, az augusztus 20.-i hosszú hétvége is a korrekció irányába hat, így a forint röviden benézhet a 275-ös szint fölé. Mindenesetre kapkodás nincs, és a forgalom is alacsony a piacon.

A negatív hangulatnak megfelelően így egy dollárért 194,20, míg egy svájci frankért 180,15 forintot kértek a bankközi devizapiacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK