Hozamcsökkenés, amerre a szem ellát

A hazai állampapír-piacon, minden oldalon csökkentek a hozamok, bár csak kis mértékben.
NAPI Online, 2008. november 4. kedd, 16:34
Fotó:

A magyar állampapírok keddi másodpiaci kereskedése során mind a rövid, mind a hosszú oldalon hozamcsökkenést regisztrált az Államadósság Kezelő Központ. A rövid oldalon a legnagyobb mértékben, 25 bázisponttal 11,86 százalékra a 12 havi lejáratú dkj-k hozama csökkent, míg a hosszú oldalon a 15 éves lejáratú államkötvények hozama mérséklődött a legnagyobb mértékben, 10 bázisponttal 8,56 százalékra.

A többi lejárat esetében 10 bázispont körüli hozamcsökkenést regisztrált az ÁKK.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK