Hozamcsökkenés az állampapírpiacon

Élénk kereskedési nappal nyitotta a hetet az állampapírok másodlagos piaca, a belföldi befektetők a közepes, 3-5 éves futamidejű államkötvényeket keresték.
Ádám Viktor, 2002. június 10. hétfő, 16:23

A referenciahozamok minden futamidőben mérséklődtek 2-7 bázisponttal, nagyobb, 14 bázispontos csökkenést az ötéves államkötvény könyvelhetett el - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). Ezen a héten háromhónapos diszkontkincstárjegyek, illetve a 3 és 5 éves államkötvények aukcióját tartja az ÁKK Rt. A meghirdetett mennyiségek rendre 20, 30 és 25 milliárd forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK