Hozamcsökkenés az aukción

Több mint kétszeres lefedettség és visszaeső hozammal zárult a 3 hónapos kincstárjegyek mai aukciója.
NAPI Online, 2006. március 21. kedd, 12:29
Fotó:

Az Államadósság Kezelő központ eredetileg 40 milliárd forint értékben kínált fel papírokat, melyekre 113 milliárd forint összegben érkeztek ajánlatok. A viszonylag nagy érdeklődés miatt az ÁKK emelte a tétet: 50 milliárd forintra növelte az elfogadott mennyiséget. A jóváhagyott hozamok 6,15 és 6,26 százalék között szóródtak, végül 6,24 százalékos átlag jött ki. Ez a tegnapi másodpiaci benchmarkot 4 bázisponttal múlja alul, s 23 bázisponttal marad el az egy héttel korábbi aukción kialakult átlaghozamtól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK