Hozamcsökkenés az aukción

Kétszeres túljegyzés és csökkenő hozam mellett keltek el az egyéves dkj-k a mai aukción.
NAPI Online, 2008. május 29. csütörtök, 12:30
Fotó:

A csütörtöki aukción 40 milliárd forintnyi mennyiséget hirdetett meg a hathónapos diszkontkincstárjegyekből az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), amire az elsődleges forgalmazók 81,4 milliárdos ajánlattömeggel válaszoltak. Az elfogadott hozamok 8,75-8,98 százalék között szóródtak, a 8,93 százalékos átlag a két héttel korábbit 19, a szerdai másodpiaci benchmarkot pedig 5 bázisponttal múlja alul.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK