Hozamcsökkenés négyszeres túljegyzés mellett

Tegnap kismértékben csökkent a másodipiacon a 12 hónapos diszkontkincstárjegyek benchmarkja, a mai aukciós hozam pedig csak egyetlen bázisponttal múlta alul a szerdai referenciaértéket.
Ádám Viktor, 2004. november 4. csütörtök, 12:30
Fotó:

Az Államadósság Kezelő Központ mai aukcióján 3,7-szeres túljegyzés mellett az eredetileg meghatározott, 25 milliárd forint értékben keltek el a 12 hónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek. (Két hete még harmincmilliárdos volt a felajánlott mennyiség.) A legkisebb elfogadott hozam 9,85 százalék lett, a plafont pedig a 9,86 százalékos szint jelentette. Ehhez volt közelebb a kialakult, 9,85 százalékos átlag, ami a két héttel korábbit 26 bázisponttal múlta alul, a tegnapi másodpiaci referenciaértéknél pedig 1 bázisponttal lett kisebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK