Hozamcsökkenést hozott az aukció

A csütörtöki aukción az érdeklődés élénküléséről és a hozamok mérséklődéséről számolt be az ÁKK.
NAPI, 2010. szeptember 16. csütörtök, 11:40
Fotó:

Az Államadósság Kezelő Központ által csütörtökön meghirdetett, 50 milliárd forint értékű, 12 havi lejáratú kincstárjegyre közel 74 milliárd forintnyi ajánlat érkezett az elsődleges forgalmazóktól. Az ÁKK a kitűzéseknek megfelelő mennyiségű állampapírt dobott piacra, 5,80 százalékos hozamon - derült ki a szervezet tájékoztatásából. A szerdai másodpiaci kereskedésben 5,65 százalékos átlaghozamon cseréltek gazdát az adott lejáratú kincstárjegyek.

A bankok érdeklődése élénkült az előző, szeptember eleji aukció óta, amikor a szintén 50 milliárdos felhívásra 63,5 milliárd forint ajánlat érkezett; ekkor a 12 havi dkj-k 5,82 százalékos átlaghozamon kerültek forgalomba.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK