A forint erősödésével párhuzamosan csökkentek kedden a referenciahozamok az állampapírok másodlagos piacán. A legtöbb benchmark 7-9 bázisponttal került lejjebb, a tíz éves nem változott, miközben a legrövidebb futamidő 15, a legtávolabbi pedig mindössze 4 bázisponttal süllyedt. A három hónapos dkj-k aukcióján több mint négyszeres lefedettség mellett kelt el az állampapírokból meghirdetett 30 milliárdos mennyiség. Az elfogadott hozamok 5,39 százalékos átlaga az egy héttel korábbit és a pénteki másodpiaci referenciaértéket is 9 bázisponttal múlta alul.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!