Hozamemcsökkenés a mai állampapír-aukciókon

Az Államadósság Kezelő Központ ma tartotta a 3 és az 5 éves futamidejű államkötvények aukcióját. Az előbbinél 8,74, az utóbbinál pedig 7,98 százalék lett az átlaghozam, ami az előző értékesítésen kialakultnál 12, illetve 9 bázisponttal alacsonyabb.
Ádám Viktor, 2002. június 13. csütörtök, 12:57

A rövidebb lejáratú papírok esetében az ÁKK az eredetileg felkínált 30 milliárd forintnyi mennyiséget értékesítette, 8,70-8,75 százalék között szóródó hozamok mellett, több mint másfélszeres túljegyzés mellett.
Az ötéves kötvényeknél is az eredetileg meghatározott 25 milliárdos mennyiség került eladásra, az elfogadott hozamok 7,91-8,03 százalék között voltak, a túljegyzés 1,1-szeres volt.
A hároméves papírok átlaghozama 3, az ötéveseké 8 bázisponttal múlta felül a tegnapi bechmarkot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK