Az ötéves állampapírok aukcióján a meghirdetett, 35 milliárd forintos mennyiségre 91,4 milliárd forint értékben érkeztek ajánlatok. Az elfogadott hozamok 6,88-6,95 százalék között szóródtak, a 6,94 százalékos átlag a tegnapi másodpiaci benchmarkot 2 bázisponttal múlta felül. A tízéves instrumentumok esetében a felkínált, 25 milliárdos mennyiségre 40,2 milliárdos ajánlattömeg érkezett. A legkisebb elfogadott hozam 6,90, a legmagasabb 6,97 százalék volt, a 6,95 százalékos átlag a tegnapi másodpiaci referenciaértéknél 4 bázisponttal lett magasabb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!