Az ötéves papírokból 45 milliárd forint értékben adott el az Államadósság Kezelő Központ, 119 milliárdnyi ajánlat mellett. Az átlaghozam 7,50 százalék lett, ez 99 bázisponttal magasabb az egy hónappal korábbinál; a tegnapi másodpiaci benchmarkot 13 bázisponttal múlta felül. A 10 éves kötvényekből 30 milliárdnyit adtak el, a beérkezett ajánlatok értéke 55 milliárd volt. Az átlaghozam ebben az esetben 6,75 százalék volt, 66 bázisponttal magasabb az egy hónappal korábbinál, illetve 11 bázisponttal a tegnapi másodpiaci felett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!