A legkevésbé a 15 éves államkötvények átlaghozama nőtt, csupán 5 bázisponttal, miközben a hároméveseké 24, az ötéveseké pedig 21 bázisponttal múlta felül a hétfői értéket. A múlt heti ugrást követően egyébként ma csak kismértékben emelkedett az átlaghozam a háromhónapos diszkontkincstárjegyek aukcióján. A 10,09 százalékos érték az egy héttel korábbit csupán 3 bázisponttal haladta meg, ám a tegnapi, másodpiaci referenciahozamot 26 bázisponttal múlta felül. Az elfogadott hozamok széles sávban, 9,60 és 10,19 százalék között szóródtak, a meghirdetett - s végül értékesített - 30 milliárd forintnyi állampapír-mennyiségre közel másfélszeres túljegyzés futott be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!