A csütörtöki aukción 45 milliárd forint értékben dobott piacra 12 hónapos diszkontkincstárjegyeket az ÁKK, amelyre az elsődelges forgalmazók 90,55 milliárd forintos ajánlattal válaszoltak. A kialakult 7,58 százalékos átlaghozam az előző, május 10-i aukción kialakulthoz képest 20 bázispontos ugrást mutat, míg a tegnapi másodpiaci benchmarkoz képest 7 bázispontos az emelkedés. Az ÁKK végül a meghirdetett mennyiséghez képest nagyobb keretre, 50 milliárd forintra fogadott el ajánlatokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!