Hozamemelkedés a másodpiacon

Rövid oldalon átlag 14 bázispontos, a hosszú oldalon ennél jelentősebb hozamemelkedést eredményezett a keddi kereskedés a magyar állampapírok másodlagos piacán.
NAPI Online, 2008. november 11. kedd, 15:26
Fotó:

Az Államadósság Kezelő Központ adatai szerint az állampapírok bankközi piacán az éven belüli lejáratú dkj-k esetében 14-20 bázispontos, az egy évnél hosszabb lejáratú államkötvények esetén pedig áltag 18 bázispontos hozamemelkedést hozott a keddi kereskedés. A legnagyobb mértékben a hároméves állampapírok hozama emelkedett, míg a legkisebb mértékben a 15 éveseké - tájékoztatott az ÁKK.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK