Hozamemelkedés kíséri a forint gyengülését

Több mint két és félszeres lefedettség és visszafogottan emelkedő átlaghozam mellett keltek el a három hónapos dkj-k a mai aukción. A forint gyengülését igazán a másodpiacon kísérte a referenciaátlagok emelkedése.
NAPI, 2010. augusztus 24. kedd, 15:27
Fotó:

A három hónapos dkj-k keddi aukcióján a meghirdetett 50 milliárdos mennyiségre 133 milliárdnyi ajánlattal válaszoltak az elsődleges forgalmazók. Az elfogadott hozamok 5,38 százalékos átlaga az egy héttel korábbit 10, a hétfői másodpiaci benchmarkot 6 bázisponttal múlja felül.

A forint gyengülésével párhuzamosan az állampapírok másodlagos piacán is tovább emelkedtek a referenciahozamok. A legtempósabb, 20 bázispont körüli növekedést ezúttal is az éven túli lejáratok mutatták, míg éven belül - a 8 bázispontos pluszt produkáló hat hónapos kivételével - gyakorlatilag stagnáltak a benchmarkok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK