Hozamemelkedéssel értékesítették a kincstárjegyeket

Hozamemelkedéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2019. május 30. csütörtök, 13:51
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az ÁKK 25 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre diszkont kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók 33,07 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amiből az csökkentett értékesítéssel, 21,5 milliárd forintot fogadtak el.

Az aukciós átlaghozam 0,21 százalék volt, 1 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál és szintén 1 bázisponttal magasabb a szerdai 0,20 százalékos másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama az év elején 0,41 százalék volt, 2018 elején mínusz 0,01 százalék, 2017 elején pedig 0,26 százalék. Az ezzel együtt piacra vitt 5 éves, változó kamatozású kötvényből az eredetileg meghirdetett 5 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 15,28 milliárd forint értékű ajánlat érkezett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK