Hozamemelkedéssel zárult a hét

A forint gyengülésével párhuzamosan emelkedett a referenciahozamok többsége az állampapírok másodlagos piacán pénteken.
NAPI, 2010. november 5. péntek, 16:15
Fotó:

Éven belül vegyes volt a kép, hiszen a három hónapos lejárat nem változott, míg a hat hónapos 2 bázisponttal nőtt, a 12 hónapos pedig 3-mal csökkent. A hosszú oldalon a három éves benchmark nőtt a legnagyobb mértékben, 8 bázisponttal, míg a távolabbiak 3-4 bázisponttal kerültek feljebb. A tíz és a tizenöt éves lejárat így 7 százalék felett van, az éven belüli hozamok pedig 5,5 százalék körül szóródnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK