Az Államadósság Kezelő Központ által ma meghirdetett 12 hónapos lejáratú diszkontkincstárjegyek aukcióján a meghirdetett 45 milliárd forintos állományhoz képest 1,6-szeres túljegyzés érkezett, a pénzintézetek összesen 74 milliárd forint értékben nyújtották be igényüket. Az állampapír hozama a vártnál magasabb érdeklődés hatására a tegnapi, 8,83 százalékos másodpiaci hozamhoz képest emelkedett, 8,97 százalékra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!