A keddi veszteségeket követően - amerikai kötvényhozamok korrekciójával párhuzamosan - erősödésbe váltottak a tengerentúli részvényindexek, de az is segített az árfolyamoknak, hogy az Egyesült Államokban a májusi kiskereskedelmi forgalom a vártnál jobban alakult. Az olajpapírok megítélését javította, hogy miután az USA üzemanyagkészleteinek növekedése megállt a múlt héten, emelkedésbe fordult az addig enyhülő olajár. A nyugat-európai tőzsdemutatók szintén emelkedtek szerdán, részben tengerentúli hatásra. Az olaj- és bányaipari részvények többsége a nyertes oldalra került, utóbbi részben azzal volt magyarázható, hogy az Antofagasta kedvező rézár-prognózissal rukkolt elő, az Xstrata ázsióját pedig a Citigroup céláremelése javította. A HBOS bank szintén Londonban jegyzett papírjait a cég jelzálogpiaci részesedésének csökkenése küldte lejtőre, miközben több technológiai részvény a JP Morgan felminősítése nyomán a nyertesek közé iratkozott fel. Ebből a német Infineon is profitált, a DAX összetevői között az egyik legtempósabb, másfél százalékos erősödést felmutatva. A frankfurti tőzsdemutató azonban így sem tudott látványos többletet összehozni, az Allianz, a Hypo Real Estate Holding és az Altana ugyanis egy százalék feletti veszteséggel zárt. Bár a Renault arról számolt be, hogy májusi eladásai több mint 4 százalékkal alulmúlták az egy évvel korábbit, az autógyártó részvényei zárásra ledolgozták napközbeni veszteségüket.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!