Folytatódott kedden a referenciahozamok apadása az állampapírok másodlagos piacán. A benchmarkok 4-9 bázispont közötti mértékkel kerültek lejjebb, a 12 hónapos érték változatlansága mellett. A hozamszint csökkenése jellemezte a 3 hónapos diszkontkincstárjegyek aukcióját is. Az Államadósság Kezelő Központ valamivel több, mint kétszeres lefedettség mellett az eredetileg meghirdetett harmincmilliárd forintos mennyiséget értékesítette. Az elfogadott hozamok 8,12-8,22 százalék között szóródtak, a 8,17 százalékos átlag a hétfői másodpiaci benchmarkot 8 múlta alul, az egy héttel korábbi aukciós értéket pedig mindössze 1 bázisponttal haladta meg.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!