A forint az euróval szemben a délutáni órákban 314 forint felett is járt, este 8 körül viszont 315 forint fölé került az euróárfolyam. Este fél 9 előtt néhány perccel egy euró 315,33 forintot ért.

A svájci frankkal szemben este 8 óra körül lódult meg ismét a forint és egészen 292,48-ig gyengült, fél 9 körül is itt ingadozott az árfolyam.

A dollárral szemben viszont erősödött a forint, késő délután érte el a legalacsonyabb értékét, 275,84 forintot a kurzus, estére viszont a zöldhasú is visszagyengült a csütörtök késő délutáni szint, azaz a 277,30 forintos árfolyam közelébe.

Pénteken a dollár 1,1 százalékkal gyengült az euróval szemben, a devizapár kurzusa 1,1376-ig ment, este fél kilenc körülre az eurójegyzés 1,1355-ig visszacsorgott.

Pénteken a tőzsdéken is meglehetősen negatív volt a hangulat, jelentős veszteségben jártak a vezető indexek a gyengélkedő Kína, illetve feltörekvő piacok, továbbá a várható Fed-szigorítás miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!