Az informatikai társaság és a hitelintézet "bank üzleti alkalmazás és kapcsolódó rendszerek fejlesztése" tárgyában kötött keretszerződést - olvasható a BÉT oldalán.

A felek aláírták a keretszerződés részét képező első egyedi megrendelést, amelynek értéke 1,192 milliárd forint plusz áfa.

A 4iG több nagy értékű megbízást is elnyert az elmúlt hónapokban. Legutóbb, júliusban például a 4iG Nyrt. és a T-Systems Magyarország Zrt. konzorciuma nyerte a MÁV és a Volán társaságok e-jegy rendszerének kiépítésére kiírt pályázatot, a várhatóan 2020 végére kiépülő országos rendszer nettó 11,15 milliárd forintból valósul meg.

A tőzsde prémium kategóriájában jegyzett informatikai vállalkozás 2018-ban csoport szinten nettó 14 milliárd forintos árbevételt és 102 millió forint nyereséget ért el. Az első negyedévben konszolidált árbevétele 56 százalékkal,

4,9 milliárd forintra nőtt, adózott eredménye 280 millió forint lett, a tavalyi hasonló időszaki 106 millió forintos veszteséggel szemben.

A 4iG részvényei 921 forinton zárták a csütörtöki kereskedést a BÉT-en, 11 forinttal, 1,18 százalékkal alacsonyabban az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvény legmagasabb árfolyama 1184 forint, a legalacsonyabb 68 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!