A részvénypiac forgalma 9 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.  Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1 csatornán elmondta, jó hangulat van mindenütt, például a német DAX index 1,2 százalékos pluszban van, és az amerikai tőzsdeindexek is 1 százalék körüli pluszt mutatnak.

Az üzletkötő szerint ez annak köszönhető, hogy az Egyesült Államokban valószínűleg nem lesz újabb kormányzati leállás, másrészt, hogy Donald Trump amerikai elnök szerint lényegesen közeledtek az álláspontok az amerikai-kínai kereskedelmi vitában.

A magyar tőzsde 1,81 százalékos emelkedésével ennél jobban teljesített - tette hozzá. A BÉT-en az elmúlt egy-két hétben rengeteg eladó volt, kicsit alul is teljesített, kedden azonban ennek már nyomát sem lehetett látni, a BUX index egész nap folyamatosan, egyenletesen erősödött. A nap sztárja a Mol volt, de jól teljesített az OTP, és a Richter is összeszedte magát. A nap vesztese a Magyar Telekom volt - mondta.

A Mol 82 forinttal, 2,60 százalékkal 3238 forintra erősödött, 2,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 190 forinttal, 1,67 százalékkal 11 590 forintra nőtt, forgalmuk 2,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,86 százalékkal 463 forintra csökkent, forgalma 266 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 105 forinttal, 1,89 százalékkal 5650 forintra emelkedett, forgalmuk 2 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3841,39 ponton zárt kedden, ez 36,33 pontos, 0,95 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!