Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Röviddel 19.30 óra előtt a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,29 százalék, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 0,27 százalék, a részvények szélesebb körére vonatkozó S&P 500-as mutató pedig 0,26 százalék csökkenést jelzett - írja az MTI.

Elemzők szerint a befektetők zokon vették, hogy az amerikai elnök által jelzett gazdaságélénkítő program bevezetésére a vártnál később kerülhet sor. Előzőleg Steven Mnuchin pénzügyminiszter annak a reményének adott hangot, hogy az adóreformokat a kongresszus mindkét háza még az augusztusi szünet előtt jóváhagyja. Hozzátette egyben, hogy ebben az esetben is csak korlátozott hatása lesz a gazdaság idei teljesítményére a tervezett adócsökkentéseknek.

Az amerikai elnök megválasztásakor adócsökkentést, deregulációt és infrastrukturális beruházásokat ígért gazdaságösztönző programja keretében.

A befektetők várhatóan többet tudhatnak meg az elnök terveiről, amikor kedden beszédet mond a kongresszus két házának együttes ülésén.
A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára 41 cent (0,75 százalék) csökkenéssel 54,04 dolláron állt.

Közép-európai idő szerint 19.30 óra körül New Yorkban az euró 1,0574 dolláron állt a hajnali 1,0577 dollár után.

Az arany ára 6,65 dollárral (0,53 százalékkal) unciánként 1258,05 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!