A Fitch Ratings BB mínuszról B mínuszra rontotta a már elve bóvlibesorolású görög államadósságot, raádásul további negatív kilátás mellett. Ezzel eluralkodott a kockázatkerülő hangulat, az arany pedig 1 százalékot erősödött.

Az athéni ASE index 1,9 százalékot esett, a madridi Ibex pedig másfél százalékot zuhant. A Gap vártnál gyengébb eredményei miatt mind a spanyol Inditex, mint a svéd Hennes & Mauritz részvényei gyengültek.

A jelentősebb tőzsdék is mínuszban zártak, igaz, a londoni FTSE-100 csupán 0,1 százalékot vesztett a csütörtöki zárás óta, amiben sokat segített a BP közel három százalékos emelkedése: a brit olajóriás bejelentette, megállapodott a Moex Offshore-ral.

A frankfurti DAX 1,2 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 0,9 százalékkal esett. Különösen nagyot zuhant - 2,2 százalékot - kedvezőtlen bírósági ítélet után a Siemens. A Commerzbank 0,3 százalékot emelkedett, a Deutsche Bank viszont közel 2 százalékot vesztett értékéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!