Pénteken a görögökkel kapcsolatos hírek álltak a befektetők figyelmének középpontjában - volt is mit figyelniük. Az euróval szemben délután vett nagyobb lendületet a forint gyengülése, egészen 313,71-ig elment az árfolyam, ahonnan délután négy óra előtt nem sokkal elkezdett visszajönni a kurzus. Fél öt körül 313,30 forintnál járt a devizapár kurzusa.

A dollárral szemben már a hajnali órák óta gyengült a forint, délután 4 óra előtt itt is történt némi korrekció. A devizapár 274,26 és 276,95 forintos sávban mozgott, fél öt körül 276 forintnál ingadozott a dollárárfolyam.

A svájci frankkal szemben szintén a hajnali óráktól gyengült a forint délután négy óra előttig, amikor is közel 300 forintnál járt az árfolyam. Innen nem sokat jött vissza kurzus, 299 forintnál járt fél öt körül járt a jegyzés.

Az euró/dollár kurzusa 1,1396 körüli szintről csorgott le egészen 1,1293-ig, majd délután ismét gyengülni kezdett a dollár az euróval szemben és a jegyzés 1,1345 dolláros euróárfolyamnál ingadozott.

A magyar forint gyengülése a görög hírek fényében inkább pozíciózárásoknak volt betudható - mondta a Napi.hu-nak Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletágának vezetője. Kolba úgy véli, amennyiben nagyon negatív hírek jelennek meg Görögországgal kapcsolatban a jövő hét elején, akkor az euró/forint felfelé kitörhet és a kurzus akár 316-317-ig is elmehet a kurzus.

Mint az korábban írtuk, rendkívüli uniós csúcsot hívtak össze hétfőre, előtte pedig a hétvégén még találkoznak az eurózónás pénzügyminiszterek is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!