Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Valamennyi vezető részvény gyengült az előző napi záráshoz képest.  Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az M1 csatornán elmondta, jó hangulatban indult a kereskedés a részvénypiacokon. A várt felett teljesített a német gazdaság, kirobbanó, 8,6 százalékos növekedés volt Romániában, és a magyar 3,6 százalékos GDP-növekedés sem okozott csalódást, a vártnak megfelelő volt. A budapesti parkett több mint 1 százalékos plusszal kezdett.

Tíz óra után azonban elromlott a hangulat, a magyar tőzsde 1,5 százalékot veszített nap közben értékéből. Európa szerte esésnek indultak a részvényindexek - mondta Varjú.

A BÉT-en a vezető nagy papírok mind estek, a Mol volt a legnagyobb vesztes. Az esést az elmúlt időszakban jelentős forgalmat és jelentős árfolyamkilengést mutató kispapírok tudták balanszírozni. Az Appeninn és az Opus 15 százalékot, a Komzum pedig 8 százalékot emelkedett. Mindhárom részvény kis súllyal komponense a BUX indexnek, de ilyen mértékű emelkedés jelentősen tompítani tudta a nagy papírok esését - mondta Varjú az MTI szerint.

A Mol árfolyama 39 forinttal, 1,22 százalékkal 3152 forintra csökkent, 2,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,49 százalékkal 10 100 forintra esett, forgalmuk 5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 3 forinttal, 0,63 százalékkal 473 forintra gyengült, forgalma 125,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 11 forinttal, 0,16 százalékkal 6910 forintra csökkent, forgalmuk 1,3 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!