Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 10,3 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott a pénteki záráshoz képest, a Richter és az OTP erősödött, míg a Molnak és a Telekomnak csökkent az árfolyama.

A BÉT közepes forgalom mellett enyhe pluszban zárt, amiben sokat segített a pozitív hírt bejelentő Richter több mint 2,5 százalékos emelkedése. A BÉT teljesítménye ugyanakkor elmaradt az európai piacokétól, ahol átlagban több mint 1 százalékos pluszokat lehetett látni, de elmaradt a cseh vagy például a lengyel piacétól is - mondta Kovács Bálint, az Equilor Zrt. senior elemzője az MTI-nek.

A Richter hétfőn közölte, hogy az általa felfedezett és az Egyesült Államokban már forgalmazott antidepresszáns hatóanyag, a cariprazine hatásosnak bizonyult egy újabb típusú betegség kezelésére is. A magyar gyógyszergyár partnere, az Allergan a tervek szerint 2018 második felében nyújtja be a kiegészítő törzskönyvi kérelmet az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalához (FDA), és a benyújtástól számítva 10 hónap múlva van reális esély arra, hogy a gyógyszer az új indikációra is megkapja a törzskönyvi engedélyt. Az elemző szerint ez legkorábban 2019-ben látszódhat a Richter eredményén.

A Mol 60 forinttal, 1,99 százalékkal 2950 forintra gyengült, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 90 forinttal, 0,86 százalékkal 10 575 forintra erősödtek, forgalmuk 4,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal 462 forintra mérséklődött, forgalma 106,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 164 forinttal, 2,55 százalékkal 6600 forintra nőtt, forgalmuk 3 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4249,43 ponton zárt hétfőn, ez 2,97 pontos, 0,07 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!