Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Délben már több mint 296 forintba került egy euró, amire 7 hónapja nem volt példa. A forint ezzel a teljesítményével teljesen elszakadt a régió piacaitól, és külön életet élt, hiszen közben az euró már bőven 1,33 felett járt a dollárral szemben. Mindez a piaci szereplők szerint a gazdasági miniszter minapi szavaival magyarázható, Matolcsy György ugyanis úgy véli, nem volt korábban szükség az erős forintra, amit a piacon úgy értelmeztek, érdemes a forint gyengülésére játszani.

Ez okozhatta azt, hogy pénteken a karácsonykor beállított 295 közelében lévő lokális csúcs is csak pillanatokra tartotta meg az euró árfolyamát. A következő technikai ellenállás 297 közelében van, ahol meg is állt a gyengülés. Amennyiben ezen is átjut a forint, akkor könnyen elérheti a 300-as szintet, ami csak pszichológiai ellenállást jelent az árfolyamnak. A forint rossz szereplése miatt a frankkal szemben is 243-ig, a dollárral szemben pedig 222 forintig szaladt el.

Amíg a diszkontkincstárjegyek hozama alig vagy nem változott, addig a hosszabb lejáratú papíroknál már 11−17 bázispontos növekedést regisztrálhatott az Államadósság Kezelő Központ pénteken, így ide is kezdett begyűrűzni a pánik. Ennek megfelelően 5,33 és 6,23 százalék között mozogtak a referenciahozamok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!