Az alaptőke-leszállítást a társaság úgy hajtja végre, hogy a cég tulajdonában álló, 333 333 dematerializált, szavazati jogot biztosító, egyenként negyven forint névértékű, névre szóló, A sorozatú törzsrészvényt bevonja, azaz az alaptőke-leszállítás során a részvények számát csökkenti a biztosító cég.

A 333 333 részvény bevonásával a biztosító társaság a kamatozó részvények átváltásával forgalomba kerülő törzsrészvények számát kívánja csökkenteni. Az A sorozatú törzsrészvényesek tulajdonosai a közgyűlésen hozzájárultak az alaptőke tervezett leszállításához.

A biztosító közgyűlése a keddi döntésekkel a részvények számának további emelkedését, felhígulását kívánta megakadályozni. Közölték: a társaság az alaptőke-leszállításról a Cégközlönyben közleményt tesz közzé.

Korábban, két héttel ezelőtt, szeptember 12-én a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. igazgatósága a biztosító társaság alaptőkéjének zártkörű felemeléséről szóló döntést hozott. A zártkörű alaptőke-emelés új, A sorozatú, dematerializált, névre szóló, szavazati jogot biztosító egyenként 40 forint névértékű törzsrészvények kibocsátásával történik.

A zártkörű alaptőke-emelésről szóló döntést azzal indokolták, hogy a társaság által kibocsátott B és C sorozatú, összesen 1 millió 881 ezer 139 kamatozó részvényt A sorozatú törzsrészvénnyé alakították át 2017. szeptember 11-én.

A biztosító alaptőkéje korábban 2 milliárd 606 millió 573 ezer forint volt, a két tranzakció - a tőkeemelés és a tőkecsökkentés - lezárása után az alaptőke mintegy 2 milliárd 838 millió forintra emelkedik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!