A közlemény szerint a CIG Pannóniában az alaptőke-emelést a két vállalat által 2017. december 12-én jóváhagyott részvényárfolyamon hajtják végre. Ennek értelmében a CIG Pannónia az alaptőke-emelés érdekében 23 466 020 darab 40 forint névértékű, "A" sorozatú szavazati jogot biztosító törzsrészvényt, egyenként 350 forintos részvényárfolyamon bocsát ki.

A részvényeket a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. vásárolja majd meg 8 milliárd 213 millió 107 ezer forintért, ezáltal a társaság 24,85 százalékos tulajdonrészt szerez a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-ben. A Konzumnak a részvények értékét 15 napon belül kell a CIG Pannónia bankszámlájára átutalni, azt követően hogy a Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a társaságnak a CIG Pannóniában a részesedésszerzést.

A közgyűlésen arról is döntöttek, hogy a stratégiai partnerség megvalósítása érdekében azzal párhuzamosan, hogy a CIG Pannóniánál a Konzum Nyrt. segítségével megvalósult az alaptőke-emelés, a CIG Pannónia 3000 forinton rögzített árfolyamon 1 millió 368 ezer 851 darab egyenként 25 forint névértékű részvényt vásárol a Konzum PE Magántőkealaptól, ezáltal 6,16 százalékos tulajdonrészt szerezve a Konzum Nyrt-ben. A kereszttulajdonláshoz szükséges tranzakciók részvényárfolyamát a felek az alaptőke-emeléshez hasonlóan már tavaly decemberben meghatározták - tették hozzá.

A CIG Pannónia és a Konzum Nyrt. közös, az MTI-nek eljuttatott közleményükben kiemelték: a CIG Pannóniánál a tőkeemelés, illetve a kereszttulajdonosi struktúra létrehozása is a két társaság partneri együttműködésének kialakítását, illetve szerepük erősítését szolgálja a magyarországi biztosítási piacon. A Konzum Nyrt. és a CIG Pannónia, mint a hazai nyilvános értékpapírpiac szereplői, a jövőben kölcsönösen segítik egymás gazdasági tevékenységét, sikeres és nyereséges működését, illetve piaci pozícióik javítását. A társaságok együttműködésük során a részvényesi érték maximalizálására, a magas közkézhányaddal bíró tőzsdei jelenlét fenntartására, továbbá a fenntartható növekedés biztosítására törekszenek - ismertették.

A CIG Pannónia Életbiztosító részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek, a papír a hétfői kereskedést 475 forinton zárta. Az elmúlt egy évben a papírok legmagasabb árfolyama 544 forint, a legalacsonyabb 201 forint volt. A Konzum Nyrt. részvényei a BÉT-en standard kategóriában forognak, a papír hétfői záróára 2990 forint volt. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 3789 forint, a legalacsonyabb pedig 51 forint volt.

Képünk forrása: BÉT

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!