Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) verseny-újraindításával megindított központosított közbeszerzési eljárásán a 4iG Nyrt. ajánlatát nyertesként hirdették ki - tette közzé az informatikai társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn. A hírt az MTI közölte.

A szerződéskötés után az ÁEEK Egészséges Budapest projektben résztvevő 25 intézményének a 4iG szállítja és telepíti majd a műtéti napló beszédleíró szoftvereket. Az eljárás összértéke 1,46 milliárd forint plusz áfa.

A BÉT honlapján közzétett másik közlemény szerint a 4iG-t hirdette ki nyertesként a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) is a hálózati aktív eszközök szállítására és kapcsolódó szolgáltatások megvalósítására verseny-újraindításával megindított központosított közbeszerzési eljárásán. A projekt célja a köznevelési, a szakképzési, a felsőoktatási és a felnőttképzési rendszer digitális átalakításához és Magyarország Digitális Oktatási Stratégiájának megvalósításához kapcsolódóan a KIFÜ hálózatának bővítése aktív hálózati eszközökkel és bővítő modulokkal. Az eljárás összértéke 566 millió forint plusz áfa.

Pénteki bejelentés szerint a 4iG a NAV közbeszerzésén nettó 1,065 milliárd forint plusz áfa értékben nyert el munkát. A beszerzés célja a NAV által használt Dell-EMC gyártmányú eszközökhöz szükséges gyártói terméktámogatás biztosítása.

A 4iG jelenlegi legnagyobb részvényese Jászai Gellért, de továbbra is meghatározó tulajdonosa Mészáros Lőrinc cége és befektetési alapja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!