Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A naperőművek várhatóan 2019 első felében kezdik meg kereskedelmi működésüket, ezt követően a termelt villamos energiát a kötelező átvételi rendszerben (kát) értékesítik 25 éven keresztül, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal engedélye alapján.

A most zárult tranzakció révén megvalósuló fejlesztéssel az Alteo naperőművi portfóliójának névleges teljesítménye az összes egység megépülését követően eléri a 20 megawattot - adta hírül a cég.

A most megvásárolt projekttársaságok (a True Energy Kft., valamint F.SZ. Energia Kft.) összesen 14, egyenként 495 kilowatt névleges villamos teljesítményű naperőmű-egység építésére rendelkeznek engedéllyel, így a tranzakció révén az Alteo egy közel 7 megawatt összkapacitású kiserőmű beruházást valósíthat meg Nagykőrös város külterületén, amelyek várhatóan 2019 első felében már meg is kezdhetik kereskedelmi működésüket.

Eseménydús időszak áll mögöttünk a fotovoltaikus beruházásoknál, hiszen kevesebb mint 1 év alatt a portfóliónkba került a domaszéki, már működő naperőmű, valamint - a mostani megállapodással együtt - további három, megvalósítás alatt álló fotovoltaikus projekt is.

A jelenlegi tranzakcióval lassan kimerítjük a 15 milliárd forintos beruházási programunk keretét. Szeretnénk tovább haladni a megkezdett úton, így a jövőben újabb beruházásokat tervezünk, amelyeken csapatunk már dolgozik is. E 4 projekt által a cég naperőművi projektjeinek névleges teljesítménye a beruházás befejezésekor már el fogja érni a 20 megawattot - mondta Ifj. Chikán Attila, az Alteo-csoport vezérigazgatója.

A kép illusztráció.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!