A Mol árfolyama 64 forinttal, 2,14 százalékkal, 2930 forintra csökkent, 2,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP -részvények ára 14 forinttal, 0,14 százalékkal, 9955 forintra esett, forgalmuk 4,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 1 forinttal, 0,21 százalékkal, 470 forintra gyengült, forgalma 154,4 millió forint volt.

A Richter-papírok 65 forinttal, 1,02 százalékkal, 6465 forintra erősödtek, forgalmuk 2,6 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3977,45 ponton zárt kedden, ez 95,10 pontos, 2,34 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Jól indult a nap, reggel pluszban volt a BUX és a német DAX is, amelyek egy ideig párhuzamosan mozogtak. Végül azonban a magyar index 0,65 százalékos mínuszban zárt - ezzel alulteljesítő volt -, miközben a DAX pluszba fordult, és az amerikai piacok is enyhe pluszban vannak - mondta Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1-en.

A magyar tőzsde jó néhány napja erős korrekciós fázisban van, amiből egyelőre nem nagyon tud talpra állni, eközben egy-két céggel kapcsolatban az elmúlt napokban rossz hírek is érkeztek. Példaként a Richter gyógyszerével kapcsolatos aggodalmakat említette, valamint, hogy a Mol novemberi finomítói marzsa is sokkal rosszabbul alakult a várakozásoknál.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!