Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Röviddel 7.30 óra előtt az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 60 cent (1,25 százalék) csökkenéssel 47,51 dolláron állt hordónként. Ugyanekkor a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 61 cent (1,34 százalék) eséssel 44,91 dolláron állt - írja az MTI.

A legfrissebb adat szerint az elmúlt egy hétben az amerikai olajtermelés 1 százalékkal napi 9,34 millió hordóra emelkedett. Az egy évvel korábbihoz képest pedig 10 százalékkal bővült az amerikai termelés.

Egy korábban közölt adat szerint az OPEC olajtermelése júniusban már a második egymást követő hónapban nőtt. Az olajkartell termelése annak ellenére emelkedett, hogy egy tavalyi megállapodás szerint csökkenteni kellene a termelést az idei év januárja és 2018 márciusa között.

Az OPEC napi 25,92 millió hordó kőolajat exportált a múlt hónapban, napi 450 ezer hordóval többet, mint májusban és napi 1,9 millió hordóval többet, mint egy éve.

A Morgan Stanley amerikai befektetési bank egyik jelentése máris megkongatta a vészharangot és úgy fogalmazott, hogy ha az OPEC nem lesz képes betartani a felvállalt termelésvisszafogást, akkor az a kőolaj árcsökkenéséhez vezethet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!