Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A gabonafeldolgozó üzem Magyarország egyetlen és Közép-Európa legmodernebb búzakeményítő üzeme, amely 33 milliárd forintból valósult meg. A fejlesztést a magyar kormány 6,2 milliárd forinttal támogatta.

A Viresol 51 százalékos üzletrészét tavaly szeptemberben apportálták a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opusba 26,7 milliárd forintos értéken. Az Opus árfolyama hétfőn napközben esett a tőzsdén.

A magyar élelmiszeripar újabb mérföldkövének nevezte Orbán Viktor miniszterelnök a Viresol Kft. hétfőn átadott visontai búzakeményítő üzemét, amellyel - mondta - egy teljesen más dimenzióba léphet a gabonafeldolgozás az országban. "Jó, ha nem csak számokból tudom, de láthatom is, ahogy épül Magyarország" - fogalmazott a kormányfő a Heves megyei településen az MTI tudósítása szerint.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a visontai üzem évi 250 ezer tonna magyarországi gmo-mentes búzát fog feldolgozni világszínvonalú, környezetbarát technológiával, hulladékmentesen. Ezzel a mennyiséggel, egy jó termésű évben, a gyár a kivitelre szánt magyar búza egytizedét dolgozhatja fel - mondta Orbán. Az a cél, hogy minél kevesebb búza hagyja el alapanyagként Magyarországot.

A zöldmezős beruházás 33 milliárd forintba került, a kormány 6,2 milliárd forint támogatást adott hozzá, az önerő mértéke mintegy 30 millió euró volt, a többi részt hitelből fedezték - mondta Mészáros Lőrinc.

Az üzem a hazai innovációt és szakértelmet bizonyítja. Azt mondta, a sikeres működéshez minden szükséges előfeltételt megteremtettek, az iparágban elérhető legmodernebb technológiát alkalmazzák - mondta Tóth Anett, a Viresol Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Opus Global Nyrt. többségi tulajdonában lévő gyár - amelynek beruházása 2015-ben kezdődött - közvetlenül több mint 250, a beszállítókkal együtt mintegy 700 embernek ad munkát a térségben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!