Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MNB a hazai kötvénypiac megerősítésére idén július elsején indította el a növekedési kötvényprogramját, amelynek keretében a jegybank 300 milliárd forint erejéig vásárol hazai székhelyű, nem-pénzügyi vállalatok által kibocsátott, jó minősítéssel rendelkező kötvényeket. A közlemény szerint az AutoWallis többféle forrásbevonási lehetőséget vizsgál a tavasszal meghirdetett növekedési stratégiájának megvalósításához.

A társaság vezérigazgatója, Ormosy Gábort kifejtette, hogy a vállalat jelenleg is vizsgálja a hazai és régiós akvizíciós lehetőségeket, melyek finanszírozásáról az adott befektetési célpont sajátosságai, és a rendelkezésre álló forrásbevonási lehetőségek alapján fog dönteni. Az MNB által meghirdetett nkp-t a társaság kedvező forrásnak tartja, mérlegelik, hogy a cég a program keretében mintegy 3 milliárd forint összegben kötvényeket bocsásson ki, a kibocsátás részleteiről várhatóan késő ősszel hoznak döntést.

Az AutoWallis a stratégiájában 2024-re akvizíciók nélkül a tavalyi 65,5 milliárd forintos árbevételének több mint duplázásával számol, így az 142 milliárd forint lehet, míg akvizíciókkal közel háromszorosára, 187 milliárd forintra nőhet. A kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) organikus növekedéssel közel a négyszeresére, 7,9 milliárd forintra, míg akvizíciókkal 9,5 milliárd forintra ugorhat.

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis a közép-kelet-európai régió 14 országában gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen. A csoport tagjai közé tartozik a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna, valamint a Wallis Autókölcsönző.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!