Az MRP-hez a társaság fő tulajdonosa, a Wallis Asset Management térítés nélkül biztosítja a szükséges 7,3 százalékos részvénycsomagot. A programban az AutoWallis és leányvállalatainak 25 vezetője vesz részt az induláskor, akik tényleges részesedéshez akkor jutnak, ha a programban kitűzött eredményességi célok teljesülnek.

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat számára a program - az MRP szervezet működtetésén kívül - semmilyen ráfordítással, kötelezettséggel nem jár, ugyanis az elindításához szükséges 7,3 százalékos (19 871 831 darabos) részvénycsomagot a WAM térítés nélkül biztosítja.

Az AutoWallis májusban mutatta be 2024-ig szóló stratégiáját és 2029-es jövőképét, melyben a vállalat robosztus növekedésével számol a következő tíz évben, és célja, hogy a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatója legyen. A vállalat 2024-ig organikus növekedéssel a pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményének (EBITDA) négyszereződésével, árbevételének duplázódásával, míg akvizíciókkal ennél is nagyobb növekedéssel számol. A vállalat ugyanakkor akvizíciókat is tervez, melyek tovább javíthatják az eredményt, melyből osztalék kifizetést is tervez a cég - áll a BÉT honlapján megjelent tájékoztatóban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!