Az Émász Nyrt.-nél nem került sor az Elművel ellentétben hálózati leírásra, mivel 2006-ban az Émász hálózatát kevesebbre értékelték, mint az Elműét. Ha nem jelentkeznek további terhek, a jövőben sem kell ilyen leírás, de ha további árterhelésre kerülne sor, meg kell fontolni a majdani leírást. A társaság az anyavállalati mérleg alapján az igazgatóság javaslata szerint 9 milliárd forintot, részvényenként 2950 forintot fizet ki osztalékként április 7-től - derül ki a társaság mai közgyűlésén.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. képviselője az Elmű-közgyűléshez hasonlóan az Émász-nál sem javasolta az osztalékfizetést, ám leszavazták. Az MVM-re az Elműtől 2,5 milliárd, az Émásztól 1,1 milliárd forint osztalék jut. Ez egy MVM részvényre számítva 120 forintot jelent, vagyis az osztalék elutasítása látszólag nem igazán lett volna logikus, részvényesi értéket növelő lépés.

A szerző rendelkezik Émász részvényekkel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!