A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán közölte, hogy jóváhagyta a Takarékbanknak az FHB Jelzálogbank részvényeire tett vételi ajánlatát - írta az MTI.

Az FHB Jelzálogbank május 29-én jelentette be, hogy a Takarékbank kötelező nyilvános vételi ajánlatot nyújtott be jóváhagyásra az MNB-hez a társaság valamennyi szavazati jogot megtestesítő 100 forint névértékű "A" sorozatú törzsrészvényére, 100 forint névértékű "B" sorozatú elsőbbségi részvényére és 1000 forint névértékű "C" sorozatú törzsrészvényére.

A május 29-én közzétett vételi ajánlat szerint a Takarékbank az "A" és a "B" sorozatú részvényekre 533 forintot, a "C" sorozatúakra pedig 5330 forintot kínál részvényenként. A vételi ajánlatnál a Takarékbank összehangoltan jár el a jelzálogbank további 22 tulajdonosával.

Az FHB bankcsoportnak 2016-ban a nemzetközi pénzügyi standardok (IFRS) szerinti konszolidált beszámoló alapján 593,404 milliárd forint mérlegfőösszeg mellett 15,502 milliárd forint vesztesége volt. Idén az első negyedévet 279 millió forint adózás utáni nyereséggel zárta a bankcsoport, míg a tavalyi első negyedévben 1,277 milliárd forint vesztesége volt.

Az FHB Jelzálogbank részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papírok a csütörtöki kereskedést 525 forinton zárták. Az elmúlt egy évben a 100 forint névértékű részvények legmagasabb árfolyama 610 forint, a legalacsonyabb 390 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!