Megfigyelők szerint a hétfői ázsiai kereskedésre rányomta a bélyegét az Oroszország és Ukrajna közötti feszültség, ami a globális gazdaságra is hatással lehet.

A tokiói értéktőzsde irányadó mutatója, a Nikkei225 1,3 százalékkal, 14 652 pontra esett, másfél hete a legalacsonyabb szinten zárt. Ebben több más tényező mellett a jen erősödése is szerepet játszott, ami gyengítette az exportra termelő cégek részvényárát. Tokióban a részvények szélesebb körét felölelő Topix index 1,2 százalékkal, 1197 pontra süllyedt.

Ázsiában, a már szintén bezárt tőzsdék közül a szöuli 0,8 százalékos, a tajvani 0,4 százalékos csökkenéssel zárt.

Hétfő reggel még több térségbeli ország tőzsdéjén folyt a kereskedés, ekkor egyebek között Sanghajban az irányadó index 0,4 százalék pluszban, Hongkongban 0,7 százalék mínuszban állt.

A tokiói tőzsdezáráskor, reggel hét órakor, a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 1,22 dollár emelkedéssel 103,81 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!