Így hamarosan indulhat a hivatalos tőzsdei kereskedés.

A cég 23,36 millió darab törzsrészvényt visz piacra 11,5 fontos árfolyam mellett. Ez a 10,15 és 12 font közti ársáv felső részében van.

Pár perce elindult a feltételes kereskedés is azok számára, akik arra számítanak, hogy részvényhez jutnak. Az itt kialakult árfolyam már 12,05 font - tudta meg a Napi.hu.

Mivel a tőzsdére lépést követően a kibocsátott részvények száma 52,26 millió darab lesz, a kibocsátási árral számolva ez 601 millió fontos kapitalizációnak felel meg. A társaság teljes részvényszáma pedig 126,61 millió darab lesz, mivel a törzsrészvényeken kívül 48,8 millió darab szavazati joggal nem rendelkező, átváltható részvény lesz. Így a 1456 millió fontos érték adódik a Wizz Air részvényeire.

A légitársaság február 4-én jelentette be - immár másodszor nekifutva -, hogy kezdeti nyilvános kibocsátásra (ipo) készül Londonban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!