A nap során eleve komoly hullámvasutazást mutatott az index. Az EU-s pénzügyminiszterek nyilatkozataira röviden meredek felfutást mutatott be, ám utána a lecsorgást követően a pozitív tartományban oldalazott, ahonnan a 2012-es költségvetés és az adó- és járulékemelési ismertetése lökte a mélybe az indexet.

A vezető részvények közül értelemszerűen a legérzékenyebb OTP reagált a leghevesebben, miután kiderült, semmiféle korlátozás nem lesz a végtörlesztés kapcsán. A zárószakaszban azonban 3640-es napi mélypontról 3740 forintra húzták fel a bankpapírt, ami 0,3 százalékos pluszt jelentett. Az FHB ellenben nem úszta meg az erős eladói nyomást, 9,6 százalékkal 506 forintra zuhant.

A Molt is az utolsó pillanatban tépte ki a láthatatlan kéz, így végül 1,07 százalékkal 15 105 forintra javított, igaz a költségvetési sajtótájékoztatót követően 14 800 forinton találta meg alját a jegyzés. A Telekom egyszázalékos emelkedése 492 forintos zárószintet jelentett. A Richter ellenben nem tudott feltápászkodni, az egészségbiztosítási kassza"saját lábra állítása" ugyanis adott esetben újabb elvonásokat jelenthet a gyógyszergyártók számára is. Igaz, a kisebbik szektortárs ettől függetlenül beragadt előző, 15 180 forintos záróértékén.

A mérhető forgalmú kisebb papíroknál vegyes volt a kép, míg az E-Star 2,25 százalékkal 7280, illetve a Fotex 1,6 százalékkal 319 forintra javított, addig a Rába 0,86 százalékkal 579 forintra gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!