Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett tájékoztatásból kiderül, hogy az ANY Biztonsági Nyomda tavalyi konszolidált EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 2,986 milliárd forint, 82 millió forinttal kevesebb, mint 2017-ben - írja az MTI.

A konszolidált tárgy időszaki eredménye ugyanakkor a kamat, adózás és kisebbségi részesedés figyelembe vétele után 1,140 milliárd forint, 8 millió forinttal magasabb az előző évinél. A tavalyi eredményt 70 millió forinttal csökkentő, év végén elszámolt céltartalék nélkül a nettó eredmény 7 százalékos bővüléssel elérte volna az 1,210 milliárd forintot - írták.

A biztonsági termékek és megoldások forgalma 3 milliárd forintos bővüléssel 9,5 milliárd forintot, a kártyagyártás és megszemélyesítés árbevétele 1,6 milliárd forintos bővüléssel 9,3 milliárd forintot ért el, míg a nyomtatványgyártás, megszemélyesítés és adatfeldolgozás szegmens forgalma 0,6 milliárd forintos csökkenéssel 9,7 milliárd forintra mérséklődött éves alapon. A stratégiai termékszegmensek aránya a teljes árbevételen belül 93 százalékot ért el. Az export árbevétel változatlanul 11,1 milliárd forint volt tavaly.

A beszámoló szerint a társaság vezérigazgatója eredményesnek értékelte a tavalyi évet. Zsámboki Gábor közölte, hogy a magasan képzett munkatársak megtartása érdekében a személyi jellegű ráfordítások összegét 548 millió forinttal növelték. Várakozása szerint a növekedés folytatásához jelentősen hozzájárul a nyomda új, további kapacitásokat befogadó üzemcsarnoka - olvasható a közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!